СТИЖЕ НОВА ЧИТАНКА ЗА ДРУГИ РАЗРЕД


Ових дана сам имао прилику да рецензирам три рукописа: „Читанка за други разред основне школе“. Рукописи су били означени шифрама: „Облак“, „Славуј“ и „Пчелица“. Сва три рукописа, по мом скромном мишљењу, нису задовољили ни најосновнији минимум и сва три сам оцијенио негативном оцјеном.

Свакако да не сматрам да је моје мишљење исправно, иако сам  приликом процјене рукописа био објективан, детаљан и уважавао сам савремена дидактичко-методичка сазнања из методика разредне наставе књижевности, граматике и правописа и културе изражавања.

Рукопис „Славуј“ поред моје негативне рецензије добио је двије позитивне рецензије и он је одобрен од стране надлежних просвјетних власти. Тај рукопис ће од наредне године бити важећа „Читанка за други разред основне школе“. Пошто је рукопис оцијењен позитивно ја, свакако, немам право, а и не желим да кажем да сам био у праву и да у својој процјени нисам погријешио.

Сматрам да аутори  неће узети у обзир моје примједбе, јер то не би било коректно ни према мени, а ни према осталим рецензетима, али ни према мишљењу просвјетних власти који су рукопис оцијенили позитивно.

Због коректности према ауторима остала два рукпоиса, морам да нагласим да нема битније разлике у квалитету њихових рукописа у односу на овај, а ипак су добили негативне оцјене.

Што се мене тиче сва три рукописа сам оцијенио негативно и то сам веома добро образложио.

О каквом је рукопису ријеч, показаће вријеме.

Не очекујем да ће остали рецензенти своје оцјене објавити јавно, али пошто је мој став да све што радим, радим јавно па чак и онда кад гријешим, овдје у цјелости дајем своју рецензију за нашу будућу „Читанку за други разред основне школе“. Нека се нађе ту за нека будућа разматрања и читања чисто као као подсјетник на нешто…само као подсјетник на нешто!

Рецензија рукописа: ШИФРА „Славуј“

Рецензије и за остала два рукописа:

Рецензија рукописа: Шифра „ОБЛАК“

Рецензија рукописа: Шифра „ПЧЕЛИЦА“

Разумијемо се: ВОЛИМ И ЈА ВАС, АЛИ ДЈЕЦА СУ МИ БИТНИЈА!

Овдје ми нешто напиши

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s