Три тачке које нису коврџаве


ПРВА ТАЧКА:
Да ли се сјећате приче о учитељици из Приједора која је, наводно, исправке писаних састава своје дјеце исправљала на погрешан начин. О томе је било на стотине постова на фејзбуку, о томе су писале новине и, свакако, као ударну и незаобилазну вијест пренијеле су све важније и оне мало мање важније телевизије. Причало се о томе, коментарисало свакојако, да би на крају све била једна подла „диверзија“од стране друге учитељице која није презала ни од чега да би добила посао. Чини ми се да смо све то брзо заборавили, јер нас та вијест и није толико изненадила, заправо, није нас се тицала. Сада, када је све јасно можемо се запитати како је било тој учитељици из Приједора која је, ни крива, ни дужна читала све оне коментаре на фејзбуку, слушала све оне изјаве на телевизији, читала у новинама… Ми смо заборавили. Она, сигуран сам, није! Зато, умјесто свих надлежних, умјесто медија, умјесто свих нас – учитеља, морам, имам потребу, желим да нашој колегиници упутим једно велико ИЗВИНИ!
Шта су надлежни урадили по питању оне друге учитељице, која је уписала државни факултет у Бањој Луци, па се преписала на НУБЛ и на крају је једино могла исти завршити у Брчком? Наравно, све десеткама! Па, рецимо, ништа. Она је и даље наставила да ради као учитељица, она и даље васпитава нашу дјецу.
Добро јутро! Зар би ова информација (Провјерена!) требала да ме изненади? Па зашто сам, онда, изненађен? Не, нисам изненађен! Више сам огорчен! Иако су надлежни дошли до праве информације, због чега их треба поштовати, никако не могу да „прерадим“ податак да је ова друга, послије свега, и даље заштићена, боље рећи, повлашћена.
Колегинице, морао сам ово да напишем! ИЗВИНИ!
ДРУГА ТАЧКА:
Данас смо имали занимљиво предавање. Иако се томе нисам надао, изгледа да у нашем Заводу има и оних који раде и који знају да раде.
ТРЕЋА ТАЧКА:
Рукопис за уџбеник: „Познавање природе за пети разред ОШ“, добио је негативно мишљење РПЗ-а. Значи, почели смо мало озбиљније да радимо! Ова информација ме је јако обрадовала, не због тога што сам и сам написао негативну рецензију за исти рукопис, него због тога што смо се помјерили, макар и ситним кораком, од пуког формализма. Уџбеници се више не могу писати техником „исијеци-залијепи“, нити се могу написати за три мјесеца. За један квалитетан уџбеник потребна је и година дана!
ТАЧКА ГРАТИС:
Када будете, у четвртом разреду, обрађивали „Дружбу Пере Квржице“, кажите дјеци да роман прочитају два пута. Тако га неће поново морати читати и у шестом разреду.
Оно што ће на почетку ове школске године на овом блогу бити гратис (Више волим ријечи џаба и бадава!) су и писане дневне припреме за први разред написане према Модернизованом НПП-у. Не, не треба мени да се захваљујете! Захвалите се мојој колегиници Драгани Благојевић Давидовић. Од мене су вам довољни и наставни листићи за рад у првом разреду, пошто „Прву књигу“ можете да „баците“ већ крајем октобра! 🙂
Хвала и довиђења!

4 comments on “Три тачке које нису коврџаве

Овдје ми нешто напиши

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s