Ја сам МАГАРАЦ


ИСКРЕНО СЕ НАДАМ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ НЕКА ГРЕШКА!

Ако није грешка, онда имамо случај да је наш познати научник  преузео мој семинарски рад и присвојио га у комплету.  Све је ово лијепо, само што би, у овом случају, на овој књижици требало да стоји моје име.  Искрено, не вјерујем да је човјек  од ријечи до ријечи преписао комплетан мој рад. Надам се да није! У сваком случају, чињеница је да се мој рад налази под другим именом, и не само именом, него, чак именима. И шта сад? Ништа! Ко ми је крив што свој рад нисам први објавио у неком стручном часопису!? Ријеч је о раду који говори о причању у разредној настави и којег у Републици Српској има, сигуран сам, педесетак учитеља, што  у електронској форми, што на папиру, јер сам дијелио несебично. И ево, на крају, слутим, да сам постао прави магарац. Шта магарац? МАГАРЧИНА!

На овом линку се налази мој рад под туђим именом. И, опет, све желим да овај приручник никада није објављен и да је само у питању ненамјерна грешка на интернету. Једноставно не желим да вјерујем у ово што видим све док ми неко не потврди да је у својим рукама имао, опипао, прелистао ово издање. Све до тада вјероваћу и у науку и у људе.

Не оптужујем никога, него само наводим чињеницу како се научни радови могу злоупотријебити. Да ли је ово неко из незнања, свјесно или несвјесно, с добрим или лошим разлозима урадио остаје да се види…некада, можда никада.

А ово је мој рад којег сам написао давне 2004. или 2005. Рад се налази и у мом досијеу као стручно усавршавање за 2008. годину, а за које сам добио само један бод, а ето могао сам добити чак десет бодова да сам га издао овако на папиру. Овај рад је био објављен и на другим сајтовима и већ су га неки научници чак и наводили као референцу у свом раду. И не само ту, већ га имам и на старом рачунару, ЦД-у и то са датумима прије 2009. године. Ал’ шта ми то вриједи!? Немам ја сада од правде ништа. Једино сам изненађен, јер никада нисам мислио да је овај рад толико добар да бих га било гдје објавио.

Култура изражавања у разредној настави-причање

Вјероватно ме једног дана неће изненадити ни чињеница да неко објави и остале моје радове као своје!

Ресаво, водо хладна, да ли си баш толико хладна?

Исти овај семинарски рад потписан је именом једног студента  Учитељског факултета Интернационалног универзитета Брчко.

Покушао сам да пронађем на интернету прву објаву овог рада под својим именом и ево изненађењима нигдје краја. Ко зна колико се нових аутора потписало испод овог семинарског рада. Нисам могао ни замислити  да ће један обичан семинарски рад из 2005. године доживјети такву популарност!

ИСКРЕНО СЕ НАДАМ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ ВЕЛИКА И НЕНАМЈЕРНА ГРЕШКА!

10 comments on “Ја сам МАГАРАЦ

  1. Dragi Zarko, plagijat je ozbiljna stvar i ne treba ga precutati (niti se vi trebate lose osjecati i sebi priprisivati određene osobine :-)). Posaljite svoj rad izdavacu prirucnika i instituciji u kojoj radi „autor“, sa zahtjevom da se preispita autorstvo. Stvarno ne smijemo dopuštati da neko na ovaj način degradira naš trud i rad. Rada, Step by Step

    Свиђа ми се

  2. Mnogi grade karijeru, dobijaju zvanja krađom. Da, krađom. To su prazne, ambiciozne glave, koje lete visoko, iznad svojih mogućnosti. Drže isprazne seminare. Mnogi im se smeju, neki se čude pokazanoj ,,hrabrosti“. Naravno, iza leđa. A kad im neko otvoreno pokaže svoj stav, onda je taj zavidni, neostvareni, zli patuljak. Ali tako je to danas. Oštećenima, danas, ostaje samo nada da neće biti tuženi zbog klevete.

    Свиђа ми се

  3. А шта друго очекивати кад имамо хрпу сајтова на интернету гдје се продају семинарски и дипломски радови. Толико далеко иду, да чак продају и докторате. Осим таквих нелегални страница имате и легалне, напримјер Научно-истраживачки портал „Сингипедиа“, који сакупља и објављује легалне радове. Идеја је одлична јер штити ауторе. Адреса је : http://www.singipedia.singidunum.ac.rs/content/7-diplomski-diplomski-rad-diplomski-radovi

    Циљ сваког акупатора је да уништи образовање зенље на коју полаже право. Ми смо један од школских промјера, гдје су уништени државни факултети. Данашњи државни факултети немају везе са онима од прије Болоњске декларације, а нико неће да се бави рангирањем факултета, тако да знамо гдје је којем факултету мјесто. Осим тога у центру Бањалуке се годинама могла наручити диплома било којег државног факултета. Република Српска је преплављена таквим дипломама, а у већини случајева све је прошло кроз матичне књиге, и нема шансе да инспекција открије превару. Катастрофа. Један дио професора је корумпиран, дјеца „богаташа“ и татиних синова, ујака, браће сестара кроз факултете пролазе као кроз кафану… Зна се ко може бити професор на факултету, а то сигурно није поштена и одговорна особа попут Жарка. За њега тамо нема мјеста јер је одговоран, поштен и надасве стручњак у својој области.
    Катастрофа коју нико не жели да види

    Свиђа ми се

  4. Знам да се такво шта не треба прешутити, али морам бити опрезан управо због самог изгледа овог издања. Овако шта је могао урадити било ко. Нема на издању ни издавача, ни тиража ни ИСБН кода…ничега. Зато се прво морам увјерити да постоји или не постоји штампана верзија овог приручника. Тек онда могу нешто да предузмем. Зато, ако неко има такво шта у својој библиотеци, замолио бих га да ми јави. Хвала Вам на подршци!

    Свиђа ми се

  5. А Фахро је мој друг! Разговарали смо. Човјеку једном нешто требало из културе изражавања и сам наишао негдје на интернету на овај чланак. Поставио чланак на calmeo.com да му буде при руци. Давно је то било тако да се и не сјећа гдје га је нашао. Контактираћу Учитељски факултет у Београду. Они би морали да имају ову информацију.

    Свиђа ми се

  6. Не знам, све су опције могуће. Само сам хтио да скренем пажњу да је овај рад, какав год да је, мој. Намјерно, случајно…не знам, али је чињеница да се више људи потписује испод њега. У овом раду ме је зачудило да је неко још „направио“ и инструменте за процјењивање дјечијих радова и тако све заједно објавио. И ови инструменти су нечији. Шта год да је у питању. Играмо се и превише!

    Свиђа ми се

Овдје ми нешто напиши