Научимо везати пертле


Шестогодишњак би требао знати да веже пертле. Ипак много дјеце тог узраста то никада није ни покушало да уради. Нису им дозволили: маме, баке, дједови, тетке, тече, стрине, ујне, старија браћа и сестре и сви они који воле да мазе дјецу и више него ли је то потребно. Проблем настаје онда када дјеца крену у школу и када морају на крају радног дана поново да обују своју обућу. Сада би учитељица требала редом свима да веже пертле. То учитељи никако не би требали да раде, јер то није ни потребно. Ипак, једна мала радионица везања пертли довољна је да сва дјеца науче ову једноставну вјештину.

За ову радионицу потребно је да направите „картонске патике“, заправо облик стопала којег пресавијете на пола по дужини, бушачем направите три пара рупица, провучете пертлу и учење може да почне. На крају дјеца обоје своју „обућу“ по жељи.

Ево како је то реализовала наша учитељица Драгана Благојевић Давидовић.

3 2 1

 

Advertisements

3 comments on “Научимо везати пертле

  1. Стави своје стопало на картон и ето ти шаблон. Најбољи је онај тањи картон као што су корице блока за цртање. Пресавијеш га на пола уздужно и бушачем направиш рупе. Све за трен ока! 😉

    Свиђа ми се

Овдје ми нешто напиши

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s