Школе или касарне


Данас се боре за увођење униформи које ће им врло брзо досадити па ће се касније борити да се истих ослободе. Један дукс и једна мајица није униформа.

1
Проблем различитог материјалног статуса дјеце неће нико ријешити тако да уведе обавезу ношења униформе. Мало више разговора с дјецом и опуштена атмосфера гдје ћете слободно рећи дјеци да сте и ви само човјек који свакодневно иде у тоалет, може да ријеши мноштво проблема у школи! Успут, шта да радимо са „Максер“ опанцима, „Здраво мацо“ перницама, „Бењо тењо“ свешчицама“ и осталим „Муфти фуфти“ производима?
Зар није једноставније објаснити дјеци да је лијепо када већ нешто имате; да није срамота ако већ нешто немате и да је идиотизам ругати се некоме јер тада показујете да и ви сами немате оно најбитније што чувамо у својим главама.
Уосталом колико пута сам рекао дјеци да сам неку стварчицу купио на пијаци за мало новаца, да су ми ноге мокре, јер моје ципеле су сасвим обичне, да сам торбу зашио јер нисам имао новаца за нову и да је све то сасвим уредно и исправно. И знате ли шта, након таквих мојих изјава, у мени виде дјеца? Човјека, који, ето, свакодневно користи тоалет!
Невјероватно!

Овдје ми нешто напиши

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s