Oсмомартовска радионица


У суботу 4. фебруара 2012. године у Основној школи „Десанка Максимовић“-Трн, учитељица Ирена и ја организовали смо ликовну радионицу за учитеље.

У нашим наумима није нас спријечио чак ни онај дубоки снијег који је падао тог дана! 🙂

У опуштеној атмосфери заједо смо стварали своја мала умјетничка дјела примјеном различитог приручног материјала. Израђивали смо разне ситнице примјеном комбинованих ликовних техника.

Да бисте нешто од овог урадили и Ви за себе потребно Вам је добро расположење, осмјех на уснама и неколико ситница: једно јаје, кист, папирне салвете, разне пластичне или стаклене посуде од еурокрема, стакленке, мало веће кутије од различитих крема, разнобојна вуница, тјестенина (фиделине, таране, звјездице), мало дрвофикса, картон и то је то!

Већину предмета можете израдити и у вашој учионици с дјецом. Није тешко, а дјеци је веома занимљиво.

Детаљи на рамовина некада су били саставни дијелови салвета за руке. Исијецали смо детаље и лијепили их бјелањком. Бјелањак лијепи брзо, ефикасно и дуготрајно. На картон или неку другу подлогу наносимо меким кистом бјелањак, затим стављамо исјечени слој салвете и поново лагано све премажемо бјелањком. За ово вам није потребно скупо декупаж љепило.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

1 comments on “Oсмомартовска радионица

  1. Здраво Жаре, пуно Вам хвала за припреме, радионице и остало. Радим у првом разреду за који је потрбно припремати занимљиве садржаје да би дјеца била задовољна и усвојила нешто од наставног градива. Трудим се да им вријеме проведено на часовима буде што квалитетније испуњено и у томе ми помажу Ваше богате припреме, радионице и наст.листићи. Поред тога, били сте и најбољи асистент. Пуно поздрава од Драгане 🙂

    Свиђа ми се

Овдје ми нешто напиши